Malzemeler:
- 250 gr margarin (yumuşak)
- 6 çay kaşıgı yogurt
- 4 cay kaşıgı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakaolu puding
- aldığı kadar un
- uzerine pudra şekeri,ve süslemek için erimiş çikolata
- Öncelikle kakaolu pudingi pişiririz. Yalnız pudinglerin üzerinde genelde 2,5 su bardağı sütle pisirin diye yazar. Siz 1,5 su bardağı sütle pişiriceksiniz. Biraz koyu kivamda olacak ve soğuyacak.
- Bir kaba önce yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri de koyarak kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur yoğururuz. Hamurdan küçük bezeler alıp, içini parmağımızla oyup bir tatlı kaşığı kadar kakaolu puding doldurur. Ağzını kapatiriz. Tepsiye dizer 200 derecelik firina veririz. Ben genelde tepsi için yağlı kağıt kullanıyorum. Yalnız üzeri fazla kızarmayacak hafif beyaz gibi pembemsi gibi.
- Birazcık soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek benmari usulunce erittiğimiz çikolata ile süsleriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder