Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2010 Pazartesi

Kremalı sütlaç

Tarif ve fotoğraf lezzetibol.com'dan...Her ne kadar teoride krema hiç hafif olmasa da yerken çok hafif ve lezzetli bir sütlaç.. Teşekkürler Tijen...


Malzemeler


1 lt süt, 
1.5 çay bardağı pirinç,  
1 Su bardağı toz şeker,  
2 çorba kaşığı nişasta, 
 200 ml krema (1 kutu),  
1 paket şekerli vanilin

Yapılışı 

Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın. Başka bir tencereye sütü,toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın. Nişastayı komposto tabağında üzerini geçecek kadar su koyarak eritin. Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından kaselere paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Son olarak üzerine tarçın serperek servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder