Malzemeler
1 lt süt,
1.5 çay bardağı pirinç,
1 Su bardağı toz şeker,
2 çorba kaşığı nişasta,
200 ml krema (1 kutu),
1 paket şekerli vanilin
Yapılışı
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın. Başka bir tencereye sütü,toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın. Nişastayı komposto tabağında üzerini geçecek kadar su koyarak eritin. Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından kaselere paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Son olarak üzerine tarçın serperek servise sunun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder