Malzemeler
- 2 Paket (sade) Krem Şanti
- 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
- 1 Paket Vanilya
- 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
- 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
- 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
- 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
- 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)
Yapılışı
- Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.
- Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.
- Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
- Cevizleri elinizle iri iri kırın.
- Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
- 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
- Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.
- Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.
- Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.
- Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder