Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2010 Pazartesi

Kuru meyveli parfe

Tarif ve fotoğraf hunerlibayanlar.blogspot.com'dan...Yaz aylarımın vazgeçilmez tatlısı... Yaptıktan sonra uzun süre derin dondurucuda veya buzlukta saklayıp, istediğiniz zaman çıkarıp yiyebiliyorsunuz....Yazın dondurmayı aratmıyor size.. Bir de üzerine çikolata sosu gezdirirseniz tadına doyum olmuyor...Teşekkürler Müge..

Malzemeler

  • 2 Paket (sade) Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
  • 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
  • 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
  • 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)

Yapılışı


  • Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.
  • Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.
  • Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
  • Cevizleri elinizle iri iri kırın.
  • Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
  • Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.
  • Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.
  • Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.
  • Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder