Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2010 Pazartesi

Paşa sarması


Tarif ve fotoğraf fusununmutfagi.blogcu.com'dan...  Nefis bir tatlı...Teşekkürler Füsun..

Malzemeler

*125 gr margarin
*5 tepeleme yemek kaşığı dolusu un
*1 lt soğuk süt
*1 su bardağı toz şeker
*yarım damla sakızı
* üzerine hindistan cevizi


Hazırlanışı

Margarin eritilir içine 5 tepeleme yemek kaşığı un koyulur 2-3 dakika kavrulur.Süt şeker ve damla sakızınıda koyarak kaynayana kadar sürekli kaynatıyoruz.Ocakta 1-2 dakika daha tuttuktan sonra ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpıyoruz.Büyük fırın tepsisini ıslatıp hindistan cevizi serpiyoruz çırptığımız muhallebiyi üzerine ince bir tabaka halinde her tarafa eşit miktarda yayıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat bekletip 20 eşit parçaya bölüp arasına arasına ceviz koyup rulo yapıyoruz (ben arasına uzunlamasına 4 'e bölünmüş muz koydum muz kalın olursa zor sarılıyor)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder